zondag 18 juli 2010

We zijn in Amerika...

Had iemand me misschien kunnen waarschuwen voor de kou tijdens het vliegen! Ik heb me mentaal voorbereid op de hitte in Amerika, maar hier had ik niet op gerekend... Op zich niet onlogisch als de buitentemperatuur -50 graden Celsius is. Gelukkig was het onder het door United Airlines verstrekte plaidje best uit te houden... Na 3 speelfilms en 2 soort-van-dutjes arriveerden we in Chicago. Een half uurtje vroeger dan gepland, maar die tijd verloren we weer, doordat het maar niet lukte om de vliegtuigtrap precies voor de deur te parkeren. Dan maar andersom; het vliegtuig reed een paar feet achteruit en toen konden we dan toch uitstappen. Bagage ophalen, met de metro naar een andere terminal, nog even wat eten en toen konden we al boarden voor het vliegtuig naar Los Angeles.We hebben overnacht in het Hacienda airport hotel. Vanwege het tijdsverschil waren we om 3 uur klaarwakker, maar we zijn al dommelend blijven liggen tot half 7. Met de shuttle bus reden we terug naar het vliegveld om de auto te halen, waarna we Deer Park Resort in San Bernardino reden.

Met een golfkarretje kregen we een rondleiding over het terrein. Daarna hebben we eerst uitgebreid boodschappen gedaan. De mall is zo'n 10 minuten rijden. Altijd leuk supermarkten bekijken in een vreemd land... Ze hebben hier pindakaas en jam in 1 pot, als een soort duo penotti. En we hebben wrangler spijkerbroeken gespot voor maar 15 euro! We wisten dat de spijkerbroeken hier goedkoop waren, maar zó goedkoop. Gelukkig hebben we heel veel ruimte over in onze tassen...
In de cabin staat alleen een aftandse magnetron en er zijn geen kook- en eetspullen en dergelijke. We hebben voor 14 dagen weggooiservies en -bestek gekocht, kant en klare salades, brood, vlees en een bbq. Oftewel: wij redden ons!


1 opmerking:

  1. De twee foto's alleen brengen al weer aardig wat herinneringen los bij ons. Sorry van het vliegtuig; daar houden we zelf wel altijd rekening mee.... Een goede lessons learned voor de terugreis.
    Pindakaas met jam is een combinatie die Sterre laatst zelf had bedacht (en nu favoriet is)!
    YKT

    BeantwoordenVerwijderen