vrijdag 30 juli 2010

Canyons in Palm Springs

Na de Aerial Tramway, wilden we afgelopen zondag in Palm Springs nog een bezoek brengen aan de Indian Cayons, maar we reden in 1e instantie verkeerd en toen we arriveerden was de poort nét gesloten. In de zomermaanden zijn ze alleen op vrijdag, zaterdag en zondag te bezoeken. Daarom vandaag een herkansing. Onze 1e overnachting met de motorreis is ook in Palm Springs, maar dan zullen we niet in de gelegenheid zijn om de Canyons te bezoeken. En ze zijn echt de moeite waard:
Andreas Canyon
Palm Canyon
Palm Canyon
Bij ons bezoek aan de Indian Canyons kregen we een flyer van nog een andere canyon: de Tahquitz Canyon en we besloten deze ook te bezoeken. In tegenstelling tot de andere canyons, kun je hier niet je auto op de parkeerplaats zetten en even rondkijken. Een hike van 2 mijl brengt je naar een 20 meter hoge waterval en weer terug.
In de Tahquitz Canyon geen schaduw van palmen... (gelukkig was het vandaag wat bewolkt)

Om af te koelen, volgden we het voorbeeld van 1 van de andere bezoekers en dompelden we onszelf bij de waterval met kleren en al onder, voor we de terugtocht aanvaardden. Die was daardoor heerlijk koel.

In de Tahquitz en de Indian Canyons leefden de Agua Caliente Cahuilla (spreek uit als Kaw-we-ah) Indianen. In het bezoekerscentrum bij Tahquitz bekeken we een kleine tentoonstelling en een film over het leven van deze indianen. Er is in Palm Springs ook een Agua Caliente cultureel museum, maar dat konden we jammer genoeg niet vinden.

Bij Palm Springs is een enorm windmolenpark met meer dan 4000 windmolens:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten