dinsdag 20 juli 2010

Autorit door San Bernardino National Forest

Onze huurauto, een Chevrolet HHR
Vandaag hebben we een autorit langs 3 meren in San Bernardino National Forest (het gebied ten noordoosten van onze camping) gemaakt. Net toen we ons afvroegen waarom het niet San Bernardino National Shrubbery heet, reden we dan toch door de (dennen)bossen.
Onze 1e stop was bij Silverwood Lake:
Er loopt een weg langs de noordkant van het meer en één langs de zuidkant. We kozen voor de noordelijke. Nadat we een half uur of zo gereden hadden, was het wegdek plotseling onverhard en stond er een bord met 'Road closed'. Was misschien handig geweest om dat aan het begin van de weg alvast even aan te kondigen... Dan maar terug en langs de zuidkant van het meer.
In het plaatsje Crestline...


...dronken we koffie bij Madeline:
Tot nu toe hebben we alleen koffie bij Starbucks en dergelijke gedronken, ik had dus geen idee hoe de Amerikanen hun koffie eigenlijk drinken. Ik vroeg op de gok om warme melk. Madeline vond het geen probleem om even een beker melk in de microwave op te warmen, maar het was wel duidelijk dat ze het niet gewend was: "My German grandparents used to drink coffee with warm milk, they put a tiny bit of coffee in their cup and a lót of milk". Het café hing en stond vol met grappige wandborden en oude voorwerpen, waaronder een paar klompen. Toen ik daar een opmerking over maakte, wilde Madeline natuurlijk weten of de Nederlanders inderdaad klompen dragen. Ze vond het heel speciaal dat ik ze als kind gedragen had en dat veel boeren ze nog steeds dragen. Toen we de zaak verlieten, hoorde ik haar tegen haar collega zeggen: "They were from the Netherlands and it was so interesting talking to them!"

Het 2e meer dat we aandeden was Lake Arrowhead, waar we ons in Duitsland of Zwitserland waanden:

Na een Amerikaans ontbijt als lunch (gebakken ei, worstje, plakje bacon en een soort rösti, met als toetje pancakes met bramensaus en slagroom) aan Big Bear Lake reden we via een 'Scenic Byway' terug naar Deer Park Resort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten