maandag 19 juli 2010

De bewoners van Deer Park Resort

Terwijl Wim op ons veranda'tje het avondeten klaarmaakt, hangt er een seconde lang een kolibrie naast z'n hoofd. Kijkt zeker even of er wat z'n gading op tafel staat... We hebben vandaag een groot deel van de dag bij het zwembad doorgebracht en ontdekten daar ook al een kolibrie in een (yellow) lemon tree. Schijnt hier heel 'common' te zijn. En tegen de lange stam van een palmboom zagen we 2 spechten. Die ratelden niet tegen de boom, maar klopten met een paar doelgerichte tikken de insecten uit de boom. Eerder vandaag zagen we ook al een paar keer een eekhoorntje. We zien hier ook veel hagedisjes en konijntjes (een stuk minder weldoorvoed dan thuis), maar die zijn voor ons dan weer heel common. We hebben gelukkig nog geen rattle snake gezien, daar wordt wel voor gewaarschuwd.

We hebben vandaag ook een paar vaste, menselijke bewoners van Deer Park Resort ontmoet. Het woord 'resort' zou je op het verkeerde been kunnen zetten; het terrein lijkt meer op een trailerpark, zoals je dat wel in Amerikaanse films ziet. Alles is ook een beetje verlopen en armoedig, maar het het terrein heeft wel een vriendelijke, redelijk groene uitstraling. Er wonen een kleine 60 mensen (waaronder de medewerkers) en daarnaast zijn er trailers en cabins te huur en zijn er tent- en rv-plaatsen. Op dit moment zijn er (niet?) of nauwelijks andere gasten. Tegenover ons staan een paar van die joekels van rv's (campers), waarvan de eigenaren niet aanwezig zijn.
Jacob, die hier al 32 jaar woont, wil nu al 'in touch' blijven en heeft ons z'n adres gegeven en Ralph, die hier sinds een jaar met z'n zoontje woont, heeft ons een heleboel leuke tips gegeven om de omgeving te verkennen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten